Παστέλ χρώματα και το φθινόπωρο. Το ροζ που θα υπερισχύσει του μαύρου φέτος το Φθινόπωρο.

Εδώ είμαστε πάλι με νέο θεματάκι. Παιχνιδιάρικο παστέλ ροζουλί που το θέλω μιας και το μαύρο σαν να το βαρέθηκα λίγο ρε παιδί μου. Και δεν λέω να το αποκλείσουμε τελείως το μαύρο αλλά να το ζεστάνουμε με αντιθέσεις ρομαντικές μεν, μοντέρνες δε.

Για την ιστορία λοιπόν τα παστέλ γίνανε must την δεκαετία του 60 μαζί με τα φλοράλ και ξανά εμφανίστηκαν  το 2013 σαν trend. Από τότε κερδίζει κάθε χρόνο κερδίζει θαυμαστές και φέτος είναι μέσα στο top 3 μαζί με το βαθύ μπλε και το καφέ.

Αλλά γιατί να πάρει την θέση του μαύρου; Απλά επειδή εκεί που όλα τα αντικείμενα σε έναν χώρο δέναν μεταξύ τους με κάτι μαύρο, τώρα αυτό γίνεται με κάτι ροζ, που μπορεί να είναι από έναν τοίχο μέχρι ένα μαξιλάρι.

contrast

Βέβαια με την πρώτη φωτό θα τα πεις και φιλαράκια και θα συμφωνήσω, αλλά ο ανταγωνισμός δεν κρύβεται.

scandinavian pink

 Ας ξεκινήσουμε με γνώριμα μονοπάτια. Scandinavian style αλλά αντί για μαυροπίνακα που θα περίμενα σε αυτό το γραφείο τον τοίχο, ροζ γοερό που κάνει το μαύρο ακόμα πιο μαύρο και το γκρί πιο απαλό. Perfect !!!! Well done.

 

retro pink

Αγαπώ κάτι τέτοια έπιπλα που μπορεί να ξεθάψεις από κανένα παλιατζίδικο. Το retro είναι εδώ και έχει φανατικούς ακόλουθους.

bohemian bold pink
Είχαμε μιλήσει για το Bohemian και εάν δεν θυμάσαι δες εδώ . Όλα είναι τολμηρά στο Boho και το ροζ έγινε τολμηρό και πρωταγωνίστησε στο σαλονάκι αυτό. Λεπτομέρεια προς μίμηση η επανάληψη της χρωματικής παλέτας και στον πίνακα.
mid century

 Το ίδιο το δωμάτιο ένα έργο τέχνης. Γεωμετρική βαφή στον τοίχο με μουντό ροζ και ζεστά καφέ ξύλα.

 

tiles

Ωραία λεπτομέρεια στο κατά τα άλλα βαρέτο αυτό μπάνιο.

small amount of pastel

Ξεκινώντας την αναζήτηση για το ροζ αυτήν ήταν η πρώτη φωτογραφία που με τράβηξε να την επεξεργαστώ. Ίσως να με τράβηξε ο συνδυασμός των αποχρώσεων του γκρι και του ροζ, ίσως το γλυπτό από σωλήνα και το βάζο του ikea, ίσως το αρχιτεκτονικό ροζ σχέδιο στον τοίχο. Το θέμα είναι ότι κράτησε το γραμμικό θέμα παντού και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

stripes

 

pop art
Δυναμική. Τίποτα άλλο δεν μπορείς να πεις για την πρώτη φωτογραφία. Πολύ ωραία pop art. Το χαλί τώρα είναι απλός μοναδικό. Το φαντάζομαι και σε λευκό σαλόνι με μεγάλη ευκολία.

 
Ξαναγυρνάω στο retro με δυο παραδείγματα για το πως μπορεί να είναι μοντέρνο και όχι κακή αντιγραφή μιας άλλης εποχής. Προτιμήστε αυθεντικά έπιπλα και αναμίξετε τα   με μοντέρνα υλικά , όπως στο forest house στις δυο πρώτες φωτογραφίες ή κάνε ένα γλυκό mix and match διαφόρων υλικών όπως στην τρίτη περίπτωση.

Το ροζ είναι κατά βάση γυναικείο χρώμα και έτσι δεν θα μπορούσαν λα λείπουν ρομαντικά παραδείγματα. μην παρασυρθείς όμως και το κάνεις το σαλόνι σαν το σπίτι της Barbie. Με φειδώ και με σύνεση. Όταν ακολουθείς ένα χρώμα σαν οδηγό είναι πολύ πιθανό να το παρακάνεις και να καταλήξεις με ένα ροζ χάλι, κλασικό λάθος όπως και το totally καφέ χάλι.

Όπως λέω πάντα δοκίμασε το σταδιακά. Βάλε ένα ροζ βάζο , ένα μαξιλάρι και μετά προχώρησε σε δραστικές αλλαγές.
Ακόμα και ένα κερί μπορεί να αλλάξει το πώς φαίνεται ένα κατά τα άλλα ανιαρό ράφι μιας βιβλιοθήκης.

Εύχομαι να κατάφερα να απομυθοποιήσω το παρεξηγημένο ροζ που η προκατάληψη το έβγαλε από τα σπίτια μας. Καιρός για αλλαγή λοιπόν.

Μέχρι την επόμενη φορά φιλιά πολλά …

Μπορείτε να με ακολουθείτε και στo facebook  στην σελίδα μας εκεί,
αλλά και στο pinterest

Leave a comment



DecoLOGO
https://www.facebook.com/decomaniacs

Decomaniacs.com Copyright 2020 ©   Designed by MarketeersTeam