Τέλεια Σπίτια από κοντέινερ.

Χαίρεται και πάλι με ένα νέο άρθρο.

Σήμερα θα δούμε μερικά σπίτια που είναι φτιαγμένα από παλιά κοντέινερ. Η ιδέα είναι παλιά, περίπου 6 χρόνια, αλλά αυτό δεν μας πτοεί απλά μας επιβεβαιώνει το πόσο καλή είναι. Το κόστος για κάθε ένα μεταχειρισμένο κοντέινερ είναι 2.000 ευρώ και τα συνθέτεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Το καλό με αυτά είναι ότι δεν θέλουν και πολύ τσιμέντο για τα θεμέλια, όπως ότι μπορείς να τα επενδύσεις μέσα και έξω με τα πάντα.

2 container house

συνδυασμός δυο κοντέινερ

Πρώτο σπιτάκι από 2 κοντέινερ που δεν ενώθηκαν για να κερδίσει το σαλόνι ύψος με μια μεταλλική κατασκευή αλλά και φώς. Μια γλύκα με ωραία υαλοστάσια για τεράστιες δόσεις θέας. Για θεμέλια από ότι βλέπεις έχει μόνο τα βασικά, πράγμα απίστευτα οικονομικό και κερδίζει και ενα αρχιτεκτονικό ενδιαφέροναπό την τσιμεντένια σκάλα.

μικρό σπίτι καλεσμένων

εξοχικό από κοντέινερ

Το απόλυτο εξοχικό σπίτι για 2 ενήλικες με ένα ίσως παιδί χωρίς να θυσιάσεις το στύλ. Εάν σκέφτεσαι    την κατασκευή ενός ξενώνα στο παλιό σου σπίτι ή έχεις μεγάλο κήπο με ένα μόνο κοντέινερ φτιάχνεις αυτό το ωραίο σπίτι με μια κρεβατοκάμαρα. Το χρώμα του δε είναι απίστευτο όπως δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω την φυτεμένη στέγη για πιο χαρούμενο αποτέλεσμα.

σπίτι από δυο κοντέινερ

μαύρο εξοχικό

Από τα αγαπημένα μου σπίτια από αυτήν την κατηγορία είναι και αυτό. Μαύρο και μίνιμαλ έχει όλα όσα θα χρειαστείς σε λίγα τετραγωνικά και αν προσέξεις την πρώτη φωτογραφία ίσως προσέξεις ότι το deck κλείνει και ασφαλίζει το εσωτερικό από ανεπιθύμητους. Το συγκεκριμένο έχει και όνομα και λέγεται bachbox με καταγωγή την Νεα Ζηλανδία. Οι κατασκευαστές απο το http://www.bachbox.com βέβαια μας ενημερώνουν ότι προσωρινά είναι μή διαθέσιμοι, αλλά έχουν πολλά στοιχεία για το project όπως σχέδια και βίντεο από το εσωτερικό που βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα.

κατοικία από κοντέινερ.

διώροφο σπίτι από κοντέινερ.

Αυξάνουμε τα τετραγωνικά και προχωράω σε ένα διώροφο σπίτι με γυάλινο master bedroom και επενδεδυμένο με ανακυκλούμενες λαμαρίνες καθιστικό. Ο κυβισμός στα καλύτερα του. Less is more λοιπόν σε μια κατοικία που ξεχειλίζει από χαρακτήρα και σίγουρα παραδειγματίζει.

μεγάλη κατοικία από κοντέινερ

σπίτι από κοντέινερ με επένδυση ξύλου

Big Bold And Magnificent!!!! Ναι μεν ο βασικός σκελετός είναι ίδιος με τα προηγούμενα, αλλά σε αυτό το παράδειγμα έχει δοθεί πολύ μεγάλη σημασία στις εξωτερικές επενδύσεις. Σκούρο μέταλλο με ανοιχτό ξύλο συνδυασμένα υποδειγματικά με το εμφανές τσιμέντο σε ένα σπίτι με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες μέσα σε έναν οπωρώνα.

μικρό μοντέρνο εξοχικό σπίτι

εξοχικό με πισίνα

Στην ίδια φιλοσοφία με το παραπάνω αλλά με μια θέα που κόβει την ανάσα αυτό το εξοχικό σίγουρα σε κάνει να ζηλεύεις τον ιδιοκτήτη του. Η πισίνα είναι ένα συν στην σύνθεση. Το καθιστικό με τα δυο μεγάλα ανοίγματα σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι συνέχεια έξω, πράγμα που μου αρέσει πολύ.

Υπάρχουν πολλές εταιρίες ακόμα και στην χώρα μας που αναλαμβάνουν τέτοιες μετατροπές που είναι σίγουρα και γρήγορες και οικονομικότερες από μία συμβατική κατασκευή. Το να δημιουργείς κάτι από το χαρτί ενώνοντας κουτιά σαν lego  ήταν και ό λόγος που αυτός ό τρόπος δόμησης έγινε τόσο αγαπητός τα τελευταία χρόνια.

Εύχομαι να σας άρεσαν και να εμπνευστήκατε από αυτά τα σπίτια και να τολμήσετε να κατασκευάσετε κάτι παρόμοιο.

Leave a comment



DecoLOGO
https://www.facebook.com/decomaniacs

Decomaniacs.com Copyright 2020 ©   Designed by MarketeersTeam