Άφησε τα κόκκινα αβγά στον προηγούμενο αιώνα. Ιδέες για φρέσκια πασχαλινή διακόσμηση.

Καλημέρα και καλή Άνοιξη. Eπιτέλους ο καιρός έφτιαξε και η διάθεσή μας και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το Πάσχα. Η παράδοση λέει κόκκινα αβγά για στολισμό, αλλά εγώ τα βαρέθηκα λίγο και είπα να σας δείξω διακόσμηση με αβγά που είναι πιο φρέσκια και δημιουργική.

Παστέλ χρώματα και φύλλο χρυσού βαμμένα αβγά

Παστέλ χρώματα και φύλλο χρυσού βαμμένα αβγά

Το φύλλο χρυσού μπορείς να το βρεις σε βιβλιοπωλεία και σε μαγαζιά που πουλάνε προϊόντα ντεκουπάζ. Το αποτέλεσμα είναι όμορφο και θυμίζει έντονα μάρμαρο. Τα παστέλ χρώματα είναι πολύ ρομαντικά και αυτά τα αβγά θα στολίσουν όμορφα το σπίτι σου.

αβγά ντεκουπάζ με vintage χαρτί.

αβγά ντεκουπάζ με vintage χαρτί.

Μιας και αναφερθήκαμε παραπάνω για το ντεκουπάζ ορίστε και ένα αβγουλάκι με αυτήν την τεχνική. Vintage χαρτιά ή παλιά πεντάγραμμα είναι ιδανικά. Κόλλησε πάνω και μικρά ρέλια από δαντέλα ή διακοσμητικές χάντρες και μαργαριτάρια και γέμισε καλάθια με βρύσ και φτερά για ένα κλασσικό σύνολο.

αυγά βαμμένα με μαρκαδόρο

black ink eggs

 

αυγά βαμμένα με μαρκαδόρο

αυγά βαμμένα με μαρκαδόρο

αυγά βαμμένα με μαρκαδόρο

αυγά βαμμένα με μαρκαδόρο

Αυτήν η ιδέα όπως και άλλες τέτοιες μινιμαλιστικές συνθέσεις μας ήρθε από την Σκανδιναβία. Άσπρα καθαρά αυβουλάκια γίνονται καμβάς στα χέρια σου και μεταμορφώνονται σε πανέμορφα centerpieces. Σίγουρα όμορφη ιδέα και πιο εύκολη από την παραδοσιακή τεχνική με το κερί.

αβγά με glitter

αβγά με glitter

Sparkle, sparkle, sparkle.

Κάνε επιδρομή στα υλικά χειροτεχνίας από τα Χριστούγεννα και κλέψε το glitter. με λίγη μη τοξική κόλλα αραιωμένη σε νερό πέρασε τα αβγά σου και μετά μπάνιο στην χρυσόσκονη. Άφησε τα να στεγνώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες και θα έχεις τα πιο λαμπερά αβγά. Αν έχεις υπομονή με λεπτό πινέλο ζωγράφισε με την κόλλα γραμμές ή κύκλους ή άλλα γεωμετρικά σχέδια.

πασχαλινή διακόσμηση μπισκοτιέρας

πασχαλινή διακόσμηση μπισκοτιέρας

Τα αβγά από ορτύκια με της ωραίες βούλες δεν τα βάφουμε αλλά τα χρησιμοποιούμε αυτούσια σε συνθέσεις. Εδώ σου παραθέτω μια σύνθεση σε μπικοτιέρα που προσωπικά τις χρησιμοποιώ πολύ για συνθέσεις ανά εποχή. Μπορείς να δεις μερικές εδώ από το άρθρο για τα Χριστούγεννα και να τις μετατρέψεις για Άνοιξη. Τα παλιά κεραμικά γλαστράκια με τον κισσό και τα βρύα με το κουνελάκι μαζί με δύο αβγά ορτυκιού μας χαρίζουν ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό με λιγότερο από πέντε ευρώ.

πασχαλινή διακόσμηση σε καλάθι

πασχαλινή διακόσμηση σε καλάθι

Έχω δει πολλά καλαθάκια στο εμπόριο για το Πάσχα και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι το 90% είναι για κάποιο άλλο σπίτι και όχι το δικό σας. Δυστυχώς τα καλαίσθητα εποχιακά είναι δυσεύρετα και γι αυτό οι περισσότεροι αυτές τις μέρες το ρίχνουμε στις κατασκευές. Η παραπάνω φρουτιέρα κέρδισε επάξια μια θέση στο σαλόνι σας κρατώντας το less is more στα υλικά αλλά με πολύ στυλ. Τα μικρά γλαστράκια με τα εποχιακά βολβοειδή όπως εδώ με το λευκό muscari θα κάνουν την διακόσμηση ανοιξιάτικη και θα σας επιτρέψει να την χαρείτε και λίγο μετά το Πάσχα.

Hipster eggs

Hipster eggs

Tα αβγά του  hipster. Μουστάκια και γυαλιά και πολύ κέφι θα χρειαστείς για τα πιο εύκολα αβγά της season. Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη και ζωγράφισε πάνω σε φυσικά άβαφα αβγά με θέμα την διάσημη ενδυματολογική τάση. Σίγουρα θα έχεις σαν αποτέλεσμα αβγουλάκια με παπιγιόν, με γένια και με γυαλιά. Ιδέες για το στυλ των hipster μπορείς να βρεις και στο google σε αυτό το link.

hipster easter eggs

hipster easter eggs

 

hipster easter eggs

hipster easter eggs

Μία ιδέα πάλι με θέμα τους hipster αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και αλλού, είναι αυτήν με το χαρτί τατουάζ. Το κάθε φύλλο Α4 κοστίζει 0,40 ευρώ και βγάζεις περίπου 35 αυτοκόλλητα τατουάζ. Για να μην ψάχνεσαι στου δίνω και το λινκ που μπορείς να κατεβάσεις το αρχείο με τα σλόγκαν και είναι από το site onegoodthingbyjillee.com . Όπως θα δεις εκτυπώνονται ανάποδα όπως τα τατουάζ από τις τσίχλες και εφαρμόζονται με το ίδιο τρόπο ακριβώς. Χαρτί για τον εκτυπωτή σου αγοράζεις από εδώ. Τα παστέλ χρώματα και εδώ κυριαρχούν. Η αρθρογράφος λέει ότι τα καφέ αβγά ήταν πολύ όμορφα φυσικά για να τα βάψει.

 

Σύνθεση για το Πάσχα.

Σύνθεση για το Πάσχα.

 

Τέλος μια σύνθεση για το τραπέζι του Πάσχα. Κλαδιά από τα αμπέλια βρύα και ορτανσίες, μαζί με αβγά από ορτύκια μέσα σε ένα παλιό κρυστάλλινο μπολ θα δώσουν το κάτι παραπάνω στο γιορτινό τραπέζι.

Η άνοιξη είναι εδώ και η όρεξη για κατασκευές αυξάνεται. Εύχομαι από εδώ να δούμε πολλές ακόμα μικρές ή μεγάλες.

 

 

Leave a comment



DecoLOGO
https://www.facebook.com/decomaniacs

Decomaniacs.com Copyright 2020 ©   Designed by MarketeersTeam