Ζέστανε το σπίτι σου με επίπεδα από χαλιά. Όλα τα tips.

Καλησπέρα φίλοι μου. Μετά από πέντε μέρες συνεχούς βροχής που με έκλεισε μέσα στο σπίτι, με αρκετά πράγματα να εκκρεμούν άρχισα να ψάχνω για χαλιά και αμέσως μου ήρθε και ο τίτλος για αυτό το άρθρο.

Γενικά διαφωνώ με την άποψη ότι υπάρχουν καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα χαλιά, τα χαλιά πάνε με την διακόσμηση του χώρου. Στο εξωτερικό δεν αντικαθιστούν ανά εποχή τα χαλιά και σίγουρα δεν τα ¨σηκώνουν¨για το καλοκαίρι.

Σήμερα θα σας δείξω όμορφες εικόνες με χαλιά, αλλά όχι τοποθετημένα όπως συνηθίζεται, θα δούμε τρόπους να είναι σε επίπεδα, ριγμένα το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας ένα όμορφο και ζεστό χώρο.

Θα προσπαθήσω να κατηγοριοποιήσω τα βήματα και τα είδη  για να τα δοκιμάσεις και να εντυπωσιάσεις.

Layer με δέρματινα χαλιά.

δέρμα αγελάδας μαζί με Περσικό χαλί

δέρμα αγελάδας μαζί με Περσικό χαλί

Τα δέρματα αγελάδας και προβάτου τα γνωρίσαμε μέσα από το Scandinavian και Boho στυλ και το υιοθετήσαμε και σε άλλα στυλ όπως το Industrial.

Το να παίξεις με επίπεδα και χρώματα χρησιμοποιώντας δέρματα είναι πολύ ευκολο μιας και μπορείς να το βάλεις πάνω από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο χαλί.

cozy παιδικό δωμάτιο

cozy παιδικό δωμάτιο

Εαν θέλεις ένα ουδέτερο αποτέλεσμα κράτησε χαμηλούς τόνους στα χρώματα όπως αυτό το πολύ όμορφο παιδικό δωμάτιο

layering-rugs-cowhide

layering rugs cowhide

layering rugs cowhide

layering rugs cowhide

Μπορείς να παίξεις με τις διαγώνιους και κάθετους άξονες μιας και το δέρμα αγελάδας με το χαλαρό του περίγραμμα επιτρέπει πειραματισμούς.

Κιλίμια πάνω από ψάθες.

Γενικά φέτος τα ψάθινα χαλιά είναι πολύ στην μόδα και θα τα βρεις από επώνυμα μαγαζιά μέχρι σε αλυσίδες με προϊόντα σπιτιού σε τεράστια ποικιλία μεγεθών. Τα μεγάλα είναι το καλύτερο αντιολισθητικό υπόβαθρο για μικρά κιλίμια που επίσης είναι μόδα. Προτιμήστε το χαλί να αφήνει αρκετό περιθώριο και αφήστε την ψάθα να τρέξει από τοίχο σε τοίχο. Με αυτό το τρόπο μπορείς να χωρίσεις ζώνες διαβίωσης σε ανοικτές σαλοκουζίνες με ένα μεγάλο χαλί να ντύνει όλο τον χώρο και μικρά άλλα να χωρίζουν το σαλόνι, την τραπεζαρία κτλ.

b58eb09e67023f728dcb02009f55bac6048469bf697b58faa39310930344a92d

Κιλίμια και ψάθες μαζί.

Κιλίμια και ψάθες μαζί.

Ένα ακόμα όφελος αυτής της διάταξης είναι και το οικονομικό κομμάτι αφού τα ψάθινα μεγάλα χαλιά είναι πολύ οικονομικά σε σχέση με τα μάλλινα.

Τα μικρά χειροποίητα χαλιά.

Με τα χρόνια μαζεύεις στο σπίτι διάφορα χειροποίητα η μη χαλιά ίδιας φιλοσοφίας τα οποία απλά από ένα σημείο και μετά σου πιάνουν απλά χώρο.

Προσπάθησε να τα χωρίσεις σε κοινά περίπου χρώματα ή μοτίβα για να μην κουράζουν το μάτι και στρώσε τα όλα μαζί από άκρη σε άκρη.

Όταν τα χαλιά μπαίνουν κάτω από τα έπιπλα δίνεται και η αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Επίσης με ένα μικρό χαλί ο χώρος δείχνει άδειος και μόνιμα ημιτελής.

v9097737a0983ef4932e67c91cbc79ae475e45cdb7dfd7cfdbc625122dd8f92ef

κιλίμια και χαλιά

κιλίμια και χαλιά

Επειδή είναι αρκετά γεμάτο στυλ, προσπάθησε τα έπιπλα να είναι μονόχρωμα και τα χαλιά να είναι στοιχισμένα για να μην φαίνεται χαοτικό το αποτέλεσμα.

Τα μοντέρνα

Μπορείς να παίξεις σε επίπεδα και με καινούργια και μοντέρνα χαλιά για ένα αποτέλεσμα γεμάτο με χρώμα και ιδιαιτερότητα.

Μπορείς να αναμείξεις και διαφορετικά χαλιά όπως ένα Περσικό με ένα γραμμικό , ή μπορείς να τοποθετήσεις πολλά μικρά ίδια μοντέρνα χαλιά μαζί.

f855d7c7d0bf80269df7c7ffd1a14ded

Τα μοντέρνα.

Τα μοντέρνα.

Το Φθινόπωρο έχει έρθει για τα καλά και είναι ο καιρός να βάλουμε ένα ποτήρι κρασί και να το πιούμε πλέον στο σαλόνι. Τα χαλιά θα ζεστάνουν την βραδιά και τα χρώματα τους θα γεμίσουν το βλέμμα σας,

μέχρι την επόμενη φορά,

Καλό σας βράδυ και Καλά στρωσίματα.

Leave a comment



DecoLOGO
https://www.facebook.com/decomaniacs

Decomaniacs.com Copyright 2020 ©   Designed by MarketeersTeam