Deco – Trend. Ο χαλκός στην διακόσμηση. Copper ή brass tone θα σε μαγέψει

Ήρθε η ώρα να μιλήσω για τον χαλκό.  Αυτό το παρεξηγημένο μέταλλο που νομίζεις ότι φτιάχνονταν από αυτό μόνο οικιακά σκεύη τώρα είναι στις δόξες του. Παλιώνει πανέμορφα, είναι ζεστό χρωματικά και δένει και με το πιο μοντέρνο έπιπλο τόσο εύκολα όσο δένει και με τις αντίκες της γιαγιάς.
Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν.

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας ο μινιμαλισμός του έκανε εκείνο το lifting ώστε να μπορεί να έχει ξανά την θέση που του ανήκει.
Είτε σε μικρά αντικείμενα, είτε σε μεγάλες επιφάνειες χρησιμοποιηθεί θα σου δώσει έναν glamorous αέρα στον χώρο.

Πρώτη ανακάλυψη λοιπόν είναι ένας τεράστιος καθρέφτης με bronze γυαλί που κλέβει την παράσταση όλου του υπόλοιπου χώρου. Γεωμετρικός και με ελαφριά κορνίζα δεν δείχνει παράταιρος ανάμεσα στα κατά τα άλλα ελαφριά έπιπλα.

 

copper mirror

Αγαπώ τις επιδαπέδιες λάμπες και αγαπώ και αυτήν εδώ. Τόσο retro ο συνδυασμός που μου θυμίζει παλιά Ελληνική ταινία, αλλά και τόσο μοντέρνο μαζί.
copper lamp

Λάμπα αριθμός δυο, κατηγορία man cave.

Και θα ρωτήσεις και δίκιο θα έχεις τί είναι το man cave. Λοιπόν είναι αυτό το extra room που δύσκολα έχουν τα Ελληνικά σπίτια που γίνεται η μικρή αντρική σπηλιά. Συνήθως εκεί καταφεύγει ο ως άνω άρρεν για να γλυτώσει από την γκρίνια και να πιει ακόμα ένα ποτό. Λεπτομέρειες σε ξεχωριστώ άρθρο στο μέλλον.

Λοιπόν στην φώτο και πάλι και θαυμάζουμε τους μπλε σχεδόν μαύρους τόνους και το πόσο ωραία φωτίζεται ο χαλκός  μέσα σε αυτήν την σκούρα κατάσταση.

 

MAN CAVE

Τώρα εδώ εγώ τι να πω: H χαρά του υδραυλικού, Παίρνεις τα ρετάλια από καμία δουλειά εγκατάστασης καλοριφέρ και έτοιμο το λαμπατέρ. Εγώ πάντως θα το δοκιμάσω

επιτραπέζια λάμπα industrial
Στο δωμάτιο πάντως που έχει κάνει το απίστευτο come back είναι στο μπάνιο.
Ο χαλκός δένει πανέμορφα με το τσιμέντο και μιας και το τσιμέντο έχει καθιερωθεί σαν υλικό παρασέρνει μαζί του και τον χαλκοσωλήνα σε απίστευτες εγκαταστάσεις απείρου κάλους και εφευρετικότητας.
Σου δείχνω και δυο μπανάκια που μου άρεσαν πολύ για να καταλάβεις ότι δεν χρειάζεσαι ακριβά υλικά πάντα για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
brass shower

 

brass pipes
Brass panells. Φοβερή ιδέα και για το μπάνιο που το φαντάζομαι με την χρήση να παίρνει ένα πολύ ωραίο χρώμα οξείδωσις, αλλά και για επένδυση ενός μονοτονου διαδρόμου.
bras panells

Χωρίς πολλά λόγια,

Ο απόλυτος χώρος χαλάρωσης.
brass bed

Εύχομαι να αγαπήσατε τον χαλκό όπως και εγώ μέσα από αυτές τις φωτογραφίες. Δοκιμάστε τον στον χώρο σας σε φυσικές του αποχρώσεις ή σε ποιο ροζ συνδυασμένο με ξύλο με τσιμέντο με λευκά.

Μέχρι την επόμενη φορά σας εύχομαι να είστε καλά

Leave a comment



DecoLOGO
https://www.facebook.com/decomaniacs

Decomaniacs.com Copyright 2020 ©   Designed by MarketeersTeam