Όταν το Runway συνάντησε το Interior Design. Ποιο επηρεάστηκε από ποιο;

Γεια σας και πάλι και σήμερα σας έχω σύγκριση. Μια σύγκριση μεταξύ της διακόσμησης και της πασαρέλας. Αυτά που είδαμε φέτος στις πασαρέλες εμένα μου θύμιζαν σπίτια και τα σπίτια που έβλεπα μου θύμιζαν ρούχα. Άμα δεν   με πιστεύεις δες τι σου ετοίμασα.

PRADA

Πρώτος Οίκος η Prada. Παπούτσια και τσάντες με σαφή αναφορά στα 50’s και εγώ είδα το daybed του Muller.Περισσότερα από εδώ

BALMAIN

Η Balmain έπεσε πάνω στα πανέμορφα Ιρλανδικά πλεκτά και έντυσε τις καλλονές του με ουδέτερα χρώματα και περίτεχνους κόμπους και πλεξίδες παρόμοιες με αυτές στα κουβερλί στις αριστερές φωτογραφίες.Βέβαια φέτος σχεδίασε και μια σειρά για την h&m που βρίσκεται ήδη στα καταστήματα. Ρίξε μια ματιά

MARY KATRANTZOU

Ελληνίδα σχεδιάστρια που μου αρέσει η Μαίρη Κατράντζου η οποία μας παρουσίασε αυτό το φόρεμα για το καλοκαίρι του 2016. Σαράντα χρόνια πριν ο καναπές Mah Jong έκλεβε τις εντυπώσεις με την χρωματική του παλέτα.

DOLCE & GABBANA

Dolce & Gabbana. Μετά την σειρά του 2013 με τις Βυζαντινές εικόνες (fall-2013-ready-to-wear) φέτος το δημοφιλές δίδυμο το έριξε στα πλακάκια. Βέβαια άμα τους ψάξεις θα δεις ότι κάνουν πολύ συχνά κυριολεκτική αναφορά σε αντικείμενα καθημερινά , εκεί που οι υπόλοιποι συνήθως απλά αντλούν πληροφορίες και δημιουργούν.

VALENTINO

Πάλι Ελλάδα βλέπω μέσα στην συλλογή του Valentino και σίγουρα βλέπω τις Dana Villas στην Σαντορίνη.Η σελίδα του ξενοδοχείου. Valentino ξέρω που ήσουν πέρυσι το καλοκαίρι.

CHANEL

Αυστηρή θηλυκότητα για τον οίκο Chanel με φλοράλ αέρινα υφάσματα. Τα χρώματα και το μαύρο με το ροζ μου θύμισαν αυτήν την ρομαντίκ τραπεζαρία με τα φαναράκια που μου αρέσει.

CRISTIAN LACROIX

Το τρελό παιδί της πασαρέλας. Ο Dali του catwalk όπως τον παρομοιάζουν πολύ στο οποίο και θα συμφωνήσω, έχει μία γύφτισσα καρδιά και εμπνέεται από το μπόχο στυλ.

ROSIE ASSOULIN

Αν και βρήκα πολλούς με stripes είπα να βάλω αυτό το gown της Rosie Assoulin γιατί και μου αρέσει και είναι μια ευκαιρία να την μάθεις και εσύ.

ARMANI

Εδώ τώρα αλήθεια γέλασα. Αριστερά λοιπόν βλέπουμε ένα top Armani. Δεξιά τώρα βλέπουμε το σπίτι του Armani Casa από το Fuskas studio στην Νέα Υόρκη και μπορείς να βρείς εδώ περισσότερα.. Καλό ε;

ESTEBAN CORTAZAR

Ο αρχιτεκτονικός Esteban Cortazar έγινε γνωστός με αυτό το φόρεμα με την τρύπα που παίζει με τις γωνίες, τις υφές και τα επίπεδα. Δες αυτό το μίνιμαλ μπάνιο από αμμόλιθο και corian.Πόσο ίδιο.

HERMES
Ένας οίκος τέρας. Πάντα αφαιρετικός και ουδέτερος στα ρούχα του παίζει με το χρώμα της άμμου και το λευκό. Το μετέφρασα στο μυαλό μου όταν το είδα σε μεγάλες λευκές επιφάνειες και ξύλα σημύδας.
ARMANI PRIVE
Τέλος ένα Armani πάλι αλλά από την σειρά prive το οποίο κάνει σαφή αναφορά στην ταπετσαρία Martinique που είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Beverly Hills Hotel από την hinson. Ενημερωτικά επανακυκλοφορεί και κάνει θραύση.
Κάπου εδώ θα σας αφήσω και σήμερα.
Εύχομαι να βρείτε όμορφες τις φωτογραφίες και τις παραπομπές και να εμπνευστείτε από αυτές. Τελικά θεωρώντας και τους δύο τομείς τέχνη βλέπουμε ότι είναι αλληλένδετοι και συμπορεύονται παίρνοντας ο ένας από τον άλλο τα καλύτερα.

Leave a commentDecoLOGO
https://www.facebook.com/decomaniacs

Decomaniacs.com Copyright 2020 ©   Designed by MarketeersTeam