Η δύναμη του καθρέφτη στην διακόσμηση. Τips για εσένα.

Καλημέρα σας και καλή Κυριακή.

Μετά από ένα όμορφο Σαββατόβραδο και μια ακόμα πιο όμορφη συζήτηση προέκυψε το θέμα καθρέφτης και έτσι κατέληξα στο θέμα αυτής της εβδομάδας.

Οι καθρέφτες είναι τόσο σημαντικοί στην διακόσμηση όσο και τα έπιπλα, δηλαδή είναι απαραίτητοι.

Αλλά τί να διαλέξεις; Στην αγορά θα βρεις από φθηνούς μικρούς, μέχρι καθρέφτες κάποιον τετραγωνικών με κόστος κάποιες εκατοντάδες ευρώ. Ας δούμε κάποιους λοιπόν.

Froissé by Mathias Kiss

Froissé by Mathias Kiss

Ξεκινώντας θα σας δείξω τον αγαπημένο μου καθρέφτη. Είναι του Mathias Kiss και είναι κάτι μεταξύ έργου τέχνης και καθρέφτη. Σίγουρα άπιαστο όνειρο αλλά αξίζει να τον ξέρεις. Σίγουρα μπορεί να κατασκευαστεί κάτι παρόμοιο εαν έχεις το μεράκι και την υπομονή.

Lecarolimited

Lecarolimited

Ας δούμε την περίπτωση του wall panelling με καθρέφτη. Σίγουρα εντυπωσιακό το παράδειγμα από μια κατοικία που σχεδίασε το Lecarolimited studio με γεωμετρικούς καθρέφτες. Οι αντανακλάσεις και η παραμόρφωση του λειτουργικού χώρου σε αυτό το σπίτι είναι φανταστική.

Επένδυση τοίχου με καθρέφτη.

mirror panel

Πιο εύκολη κατασκευή είναι αυτήν με ελαφρώς καπνισμένο καθρέφτη σε ορθογώνια κομμάτια. Είναι πολύ ωραία λύση για έναν σκοτεινό διάδρομο μιας και θα κλέψει το φως και θα το πολλαπλασιάσει και ταιριάζει και σε κλασικό , αλλά και σε μοντέρνο  ύφος.

Επιδαπέδιος καθρέφτης.

Επιδαπέδιος καθρέφτης.

Επιδαπέδιος καθρέφτης.

Επιδαπέδιος καθρέφτης.

Επιδαπέδιος καθρέφτης.

Επιδαπέδιος καθρέφτης.

Επιδαπέδιος καθρέφτης.

Επιδαπέδιος καθρέφτης.

Επιδαπέδιοι καθρέφτες από ότι κατάλαβες και σου παρουσιάζω τους τρεις πρωταγωνιστές της κατηγορίας, τον μοντέρνο, τον Γαλλικό και τον μίνιμαλ. Είναι από τους πιο εντυπωσιακούς και γίνονται το focal point στον χώρο που βρίσκονται λόγω του μεγέθους τους πρώτον και λόγω του κεκλιμένου της τοποθέτησης τους που δεν συναντάς εύκολα σε άλλα αντικείμενα στο σπίτι. Όποιον και να διαλέξεις μην σε τρομάζει εαν δεν είναι στο ίδιο ύφος με το υπόλοιπο χώρο σου, μιας και το αγαπάμε τι mismatch αφού δίνει lot of character, όπως βλέπεις και στην φωτογραφίες.

Αντικέ καθρέφτης.

Αντικέ καθρέφτης.

Αντικέ καθρέφτης.

Αντικέ καθρέφτης.

Ο αντικέ καθρέφτης είναι πολύ όμορφος και ιδιαίτερος. Μπορεί να σταθεί μόνος του χωρίς να επενδύσεις σε ακριβές κορνίζες αφού λόγω του χαρακτηριστικού του χρώματος ξεχειλίζει από χαρακτήρα. Μεγάλος ή μικρός είναι μια καλή λύση για το τζάκι. Οι δυο τελευταίες φωτογραφίες μάλιστα είναι από το ίδιο σπίτι με την αλλαγή μόνο της καρέκλας και του εσωτερικού του τζακιού και σου τις δείχνω για να καταλάβεις πόσο εύκολα αλλάζει ένας χώρος μόνο με μικρές αλλαγές.

Mismatch καθρέφτες.

Mismatch καθρέφτες.

Mismatch καθρέφτες.

Mismatch καθρέφτες.

Mismatch καθρέφτες.

Mismatch καθρέφτες.

Παλιότερα είχα μιλήσει για τα κάδρα σε αυτό το άρθρο. Στην ίδια ιδέα θα στηριχτούμε και θα κάνουμε ένα gallery wall με καθρέφτες. Είναι μια όμορφη λύση γιατί είναι και οικονομική αφού τέτοιους καθρέφτες μπορείς να εντοπίσεις πολύ εύκολα σε μαγαζιά με παλιά έπιπλα.

Captain's mirror

Captain’s mirror

Captain's mirror

Captain’s mirror

Τέλος σου παρουσιάζω τον Captain’s mirror. Στρογγυλός καθρέφτης με δερμάτινη ζώνη για να κρέμεται. Εάν δεν τον βρίσκεις και σου αρέσει μπορώ να σου πω ότι μπορείς να τον φτιάξεις εύκολα με ένα μεγάλο κόσκινο που μέσα θα κολλήσεις  τον καθρέφτη και δύο παλιές ζώνες που θα στερεώσεις περιμετρικά και voilla, ο δικός σου captain’s mirror.

Λοιπόν αυτά είχα να σου πω για τον καθρέφτη και συνοψίζοντας σου λέω ότι ο καθρέφτης είναι αναγκαίος σε κάθε σπίτι, γεμίζει τον χώρο και τον μεγαλώνει παράλληλα και μεταμορφώνει βαρετές γωνίες.

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά και καλές διακοσμήσεις.

Leave a commentDecoLOGO
https://www.facebook.com/decomaniacs

Decomaniacs.com Copyright 2020 ©   Designed by MarketeersTeam