Λίγα τετραγωνικά στο σαλόνι. Μάθε πως θα φαίνεται μεγαλύτερο.

Επιτέλους οι γιορτές τέλειωσαν και πλέον όλος ο χρόνος με την καλοκαιρία μπροστά συνηγορεί στο να ανανεώσουμε τον χώρο μας. Αυτήν την φορά επέλεξα το σαλόνι μιας και τις περισσότερες φορές με ρωτάνε για αυτόν τον χώρο, αλλά συγκεκριμένα για το μικρό σαλόνι. Η αλήθεια είναι ότι τα σπίτια όσο περνάνε τα χρόνια γίνονται και μικρότερα με το ρεκόρ να το έχουν οι Ασιατικές χώρες. Η εφευρετικότητα των διακοσμητών είναι μεγάλη και τα παραδείγματα από μικρά σπίτια με ωραία αίσθηση είναι πολλά. Έμπνευση για αυτό το θέμα είναι και αυτό το σπιτάκι στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης που είναι και η κατοικία της διακοσμήτριας jesse parris.

http://www.jesseparrislamb.com/

http://www.jesseparrislamb.com/

Χρυσός κανόνας στα μικρά δωμάτια είναι και ο κανόνας του χρώματος. Από το να το κάνεις χειρότερο είναι καλύτερα να εμπιστευτείς το ουδέτερο και διαχρονικό γκρι. Από το μαύρο μέχρι το λευκό θα κάνει τον μικρό σου χώρο cozy και φωτεινό με λιγοστή προσπάθεια από εσένα.Μικρές πινελιές από μπλε ή πράσινο , ή κίτρινο θα ζωντανέψουν το σαλονάκι σου με μιας.

monochrome

monochrome

Μην αφήνεις τις γωνίες άδειες. Ακόμα και ο χώρος πάνω από το καλοριφέρ μπορεί να μετατραπεί σε μια όμορφη βιβλιοθήκη που αν  το επιτρέπει και χωράει πολυθρόνα θα σου προσφέρει μια όμορφη γωνιά για το αγαπημένο σου βιβλίο.

radiator shelves

radiator shelves

Μικρός χώρος δεν σημαίνει και φτωχός σε υλικά. Μην τσιγκουνευτείς τις κουρτίνες κι κρέμασε τες ψηλά από το ταβάνι για να κερδίσεις χώρο μέσα από την εύκολη αυτήν λύση. Το μάτι θα ξεγελαστεί και θα κερδίσεις μερικά εκατοστά ακόμα.

high curtains

high curtains

Texture, texture, texture.   Ανακάτεψε υφές και μοτίβα για να μην κάθεσαι και κοιτάς τέσσερις άδειους τοίχους, σπίτι κάνεις και όχι ψυχιατρική κλινική. Τα ζωντανά φυτά προσθέτουν μια δόση φρεσκάδας και μικρές συλλογες θα φωλιάσουν το βλέμμα σου.

texture

texture

Τα έπιπλα του 50 και του 60 θα τα χρειαστείς μιας και με τα λεπτά και μακριά τους πόδια ελαφρύνουν τον χώρο. Μην αγοράσεις έναν καναπέ που είναι μέχρι το πάτωμα γιατί θα νιώθεις σαν να σου έκανε κατάληψη. Θα φαίνεται βαρύς και δυσανάλογος, προτίμησε διάφανα τραπέζια και χαμηλού πέλους χαλιά.

high legs

high legs

Ένας μικρός καναπές δεν είναι και απαραίτητα και φθηνός καναπές. Αν δεν θέλεις να βρεθείς πρό εκπλήξεων προτίμησε να κατασκευάσεις έναν στα μέτρα σου και μην αγοράσεις έναν έτοιμο. Συνήθως οι διθέσιοι με chaise longue  στην μια πλευρά είναι ιδανική για σχεδόν κάθε μικρό σαλόνι. Αντί για πολυθρόνα προτίμησε μια χαμηλή καρέκλα για να ολοκληρωθεί το σύνολο και απέφυγε τα θηριώδη σύνθετα. Μια ιδιοκατασκευή όπως η παρακάτω είναι προτιμότερο από 100 κιλά ξυλείας πίσω από το κεφάλι σου.

small sofa.

small sofa.

Συνοψίζοντας θα σας πω ότι θες μεγάλες ιδέες και όχι μεγάλο σπίτι για να μένεις άνετα. Το σαλόνι είναι ένας χώρος που μπορεί να είναι από τραπεζαρία μέχρι κρεβατοκάμαρα στην διάρκεια της ημέρας και είναι ο χώρος που θα δουν οι περισσότεροι φιλοξενούμενοί μας. Δώσε του αγάπη για να σου δώσει και αυτός και όπως λέω πάντα το σπίτι σου πρέπει να λέει την δικιά σου ιστορία και μόνο.   Σας φιλώ , Στέργιος Λάζος       [contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”1″ /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”1″ /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Comment” type=”textarea” required=”1″ /][/contact-form]

Leave a commentDecoLOGO
https://www.facebook.com/decomaniacs

Decomaniacs.com Copyright 2020 ©   Designed by MarketeersTeam