Τί να κάνω τον παλιό μου νεροχύτη;

Και ναι η πρώτη ερώτηση αναγνώστη είναι γεγονός!

Λοιπόν η φίλη μας Λέττα μου έστειλε αυτό το mail:

Καλημέρα. Εντελώς τυχαία είδα το blog και μου κίνησες το ενδιαφέρον. Άκου τι συμβαίνει: Έκανα ανακαίνιση κουζίνας και μου έμεινε ο μαρμάρινος νεροχύτης, σε άριστη κατάσταση, τον οποίο λυπάμαι να πετάξω. Θέλω κάπως να τον χρησιμοποιήσω, περισσότερο σαν διακοσμητικό στοιχείο στο εξοχικό.Έχεις να μου προτείνεις κάτι? Θα χαρώ ιδιαίτερα εάν με βοηθήσεις. Ευχαριστώ.

Καλή μου Λέττα με την ευκαιρία να θυμίσω ότι μπορείτε να στέλνετε mail για δικά σας μικρά ή μεγάλα θεματάκια και γυρνάω στο θέμα σου.

Είμαστε στην ίδια κατάσταση γιατί και εγώ ανακαινίζω την κουζίνα μου και θα μου μείνει ένας αυθεντικός νεροχύτης του 1930 σε εξαιρετική κατάσταση. Σου ετοίμασα λοιπόν κάποιες λύσεις.

bird bath

bird bath

Πρώτη επιλογή η μπανιέρα για τα πουλιά που μπορεί να επισκέπτονται τον κήπο σου. Μαζί με τις ταίστρες είναι οι δύο ποιο διαδεδομένες προσθήκες ενός εξοχικού κήπου στο εξωτερικό.

Επειδή δεν τα πάω και πολύ καλά με τα περιστέρια εαν έχεις στην περιοχή σου απέφυγε την αυτήν την λύση γιατί θα σου γίνουν συγκάτοικοι. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πολύ ωραία να έρχονται καρδερίνες και σπουργίτια για παρεούλα.

e3e00cca8765cdb3dea1c6f5911dce01

το συντριβάνι

Μένω στο υγρό στοιχείο και σου δείχνω ένα συντριβάνι με δύο νιπτήρες βέβαια αλλά είναι μια γλύκα.

1782b84d43486da8730bc13649923ce0

small pond

d1545172e8d07f310ca045df2def3eb9

small pond

20120618_171034

Η δικιά μου λιμνούλα.

Στην ίδια φιλοσοφία αλλά πολύ πιο εύκολα κατασκευαστικά είναι η λύση της μικρής λιμνούλας με τα υδρόβια φυτά. Μικρά νούφαρα, horsetail και υδρόβιες ίριδες θα συνθέσουν μια όαση δροσιάς σε κάποια γωνιά του καθιστικού σου.

Μπορείς να επισκεφτείς ένα pet shop και να εφοδιαστείς με φυτά και ένα μικρό κυκλοφορητή με φίλτρο για να έχεις πάντα κρυστάλλινο νερό.

Στην τελευταία φωτογραφία σου δείχνω μια παλιά κεραμική μου γλάστρα που είχε ραγίσει από το κρύο και την μετέτρεψα σε ένα φιλόξενο σπίτι για μερικά χρυσόψαρα στο μπαλκόνι μου.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να κλείσεις την τρύπα του νεροχύτη με ένα πλακάκι και δυνατή κόλλα για αποφυγή διαρροής.

sink as a pot

sink as a pot

Την πρώτη φωτό την λάτρεψα!!!

Ο άλυσος και η λομπέλια παρέα με vintage πιάτα δημιουργούν ένα χιουμορίστικό concept που θα συζητηθεί. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση βρες και μια βάση μεταλλική από παλιά ραπτομηχανή για να τον ακουμπήσεις επάνω και συμπλήρωσε με μικρές γλάστρες αριστερά και δεξιά με εποχιακά φυτά ή με μυρωδικά.

sink with singer base

sink with singer base

Τέλος θα σου δείξω τι σκοπεύω να κάνω εγώ τον δικό μου νεροχύτη.

το δικό μου θύμα

το δικό μου θύμα

Εγώ λοιπόν έχω έναν σαν και τον νεροχύτη της φωτό.

Αποφάσισα να τον ενσωματώσω σε μια κατασκευή που θα είναι μια γωνιά που θα φυτεύω τα λουλούδια μου και θα τα κλαδεύω κτλ.

garden station

garden station

23f8f5a6c6a9f4c80c17a77d2b7208d2

garden station

Οι Αμερικανοί φίλοι μας το ονομάζουν garden station και μπορείς να βρεις πολλές παραλλαγές του από έτοιμες κατασκευές εως τρελές κατασκευές με παλιές πόρτες και παράθυρα.

Έναν τέτοιο έτοιμο στααθμό έχει και το ikea όπου μπορείς να τοποθετήσεις και τον νεροχύτη σου.

Εγώ το βρήκα πολύ ωραία ιδέα γιατί πάντα όταν μεταφυτεύω κάποιο από τα καμάρια μου ή όταν τα κλαδεύω τα κάνω όλα χάλια, εκτός του ότι έχω τα ποτιστήρια και τα ψαλίδια πεταμένα από εδώ και από εκεί.

Πιστεύω να σε κάλυψα και θα χαρώ πολύ να μου στείλεις φωτογραφίες από την κατασκευή που επέλεξες.

Leave a commentDecoLOGO
https://www.facebook.com/decomaniacs

Decomaniacs.com Copyright 2020 ©   Designed by MarketeersTeam