Φανταστικά coffee tables που θα φτιάξεις μόνος σου εύκολα και οικονομικά.

Σαλόνι χωρίς τραπεζάκι γίνεται;

Όχι, δεν γίνεται , αλλά το κόστος πολλές φορές είναι μεγάλο και έτσι προτιμάμε να αγοράσουμε έναν καλό και όμορφο καναπέ ο οποίος όμως θα είναι μπροστά του κενός. Τα coffee tables βοηθάνε τον χώρο του σαλονιού να ενοποιήσει όλα εκείνα τα στοιχεία που το συνθέτει , καναπέδες καρέκλες πολυθρόνες κτλ.

Για την ιστορία και μόνο θα πω ότι το τραπέζι πρέπει να είναι μικρότερο σε μήκος από τον καναπέ και     αν η διάταξη είναι τετράγωνη μπορεί να είναι και στρογγυλό. Σε περίπτωση τώρα που δεν σας αρέσουν τα μεγάλα τραπέζια μπορείτε να βάλετε και δυο τρία μικρότερα, με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα είναι φτωχά στον χώρο.

Κανόνας που ξεχνιέται συχνά είναι και η χρήση βοηθητικών γωνιακών τραπεζιών για λάμπες.

Σε επόμενο άρθρο θα σας πω και για το πως διακοσμούμε ένα τραπέζι, αλλά σήμερα θα δούμε κάποια όμορφα τραπέζια που μπορείς να φτιάξεις σε πολύ λίγο χρόνο με ελάχιστα χρήματα και κάποια που απλά τα παίρνεις από την μητέρα φύση και τα τοποθετείς.

42cab85ceb6da1b6549f5fab26e8b777

κορμός δέντρου

Ένα από τα πολύ εύκολα τραπεζάκια είναι αυτά εδώ. Από την παραγωγή στην κατανάλωση. Βαμμένα λευκά και σε διαφορετικά μεγέθη  θα σου φέρουν την φύση μέσα και με την απλή γραμμή τους θα ταιριάξουν σε αρκετά διακοσμητικά στυλ.

brass-pipe

Υδραυλική σωλήνα

Ο χαλκός σε αξεσουάρ και αντικείμενα έχει γεμίσει την αγορά, αλλά με την ακριβή τιμή του είναι αδύνατον για πολλούς να αποκτήσουν κάποιο επώνυμο μπρούντζινο αντικείμενο. Με μια επίσκεψη στον υδραυλικό της γειτονιάς μπορείς να αγοράσεις χάλκινους υδραυλικούς σωλήνες και αφού τους ενώσεις να φτιάξεις την βάση αυτού του καταπληκτικού coffee table !!! Από πάνω μπορείς να διαλέξεις από μελαμίνη μέχρι και μάρμαρο ανάλογα με το πόσα θέλεις να ξοδέψεις.

hairpin-leg

Hairpin legs

hairpin-table

Πόδια φουρκέτα

Στο εξωτερικό πωλούνται ευρέος τα hairpin legs ή όπως θα τα λέγαμε στην Ελλάδα τα πόδια φουρκέτα. Στην Ελλάδα αν και έχω ψάξει δεν έχω βρει έτοιμα, αλλά ένας σιδεράς μπορεί να σου φτιάξει πολύ εύκολα με μικρό κόστος και σε οποιοδήποτε ύψος από μπετόβεργες, τα σίδερα οπλισμού στις πλάκες των οικοδομών.

plywood-table

Παλιές σανίδες

Παλιές σανίδες από παλέτες ή από καλούπια οικοδομών μαζί με ένα σετ απλά πόδια του ˜Ikea συνθέτουν αυτό το πολύ ελαφρύ οπτικά τραπέζι.

suitcase-table

Παλιές βαλίτσες

Στα παλιατζίδικα θα βρεις δεκάδες βαλίτσες και μικρά μπαούλα που περιμένουν να μετατραπούν σε ένα παρόμοιο τραπεζάκι και να αποκτήσουν ξανά ζωή. Εδώ βλέπουμε πάλι hairpin πόδια, αλλά σίγουρα μπορείς να βρείς κάτι που θα σου αρέσει.

tree-trunktrunk-coffee-tabletrunk-table

Κορμών συνέχεια…

window-table

Το παλιό παράθυρο.

Ένα παλιό παράθυρο μπορεί και αυτό να γίνει σε όμορφο τραπέζι αλλά θα πρέπει να φτιάξεις και ένα κουτί από κάτω. Δεν είναι κακό να ζητήσεις και βοήθεια.

wooden-table

Το αγαπημένο μου.

Και φτάνουμε στο αγαπημένο μου.

Hairpin legs λευκά και ακατέργαστα ξύλα άνισα για επιφάνεια. Τόσο απλό , αλλά τόσο όμορφο.

Δυστυχώς στο δικό μου σπίτι δεν ταιριάζει αλλά ίσως το επόμενο δώρο σε κάποιον φίλο να είναι ένα τέτοιο τραπέζι.

Ότι και να φτιάξετε είμαι σίγουρος ότι θα είναι υπεροχο γιατί θα το έχετε φτιάξει εσείς. Περιμένω φωτό από τις δικές σας κατασκευές, μέχρι την επόμενη φορά να είσαστε καλά και δημιουργικοί.

Leave a commentDecoLOGO
https://www.facebook.com/decomaniacs

Decomaniacs.com Copyright 2020 ©   Designed by MarketeersTeam