Κάψτα όλα οπωσδήποτε. Yakisugi η μόδα απο την μακρινή Ανατολή.

Yakisugi ή Shou Shugi ban είναι μια τεχνική συντήρησης ξύλου με την μέθοδο της καύσης.

Αυτές οι  αρχαίες πρακτικές μπορεί να φαίνονται λίγο παράξενες στις μέρες μας, αλλά μερικές από αυτές είναι εκπληκτικά αποτελεσματικές. Η αρχαία ιαπωνική τεχνική   σας βοηθά στην αναπαλαιώση ξύλου . Αυτό φαίνεται αρκετά περίεργο στην αρχή, αλλά αφήστε με να σας πω περισσότερα γι ‘αυτό. Η διαδικασία αυτή  αναφέρεται στην απανθράκωση, ψύξη και τον καθαρισμό του ξύλου. Με την επεξεργασία του ξύλου με τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε πιο ανθεκτικό  για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και να είναι ανθεκτικό στη φωτιά. Αυτή η φυσική τεχνική είναι ακόμα πολύ δημοφιλής στην Ιαπωνία και χρησιμοποιείται από επαγγελματίες, όπωςαρχιτέκτονες και σχεδιαστές σε καθημερινή βάση. Το ξύλο που υπέστη επεξεργασία με αυτόν τον τρόπο θα διαρκέσει έως και 80 χρόνια και θα έχετε ένα όμορφο και πολύ συγκεκριμένο φινίρισμα.

Μα γιατί τόσος κόσμος στην Δύση ασχολείται με αυτήν την τέχνη;

 

Γιατί στην αναζήτηση νέων υλικών και νέων υφών, αλλά και στην κατασκευή αντικειμένων που εντυπωσιάζουν, μέσα από την παράδοση βγαίνουν τα ποιο μοντέρνα αποτελέσματα.Δεύτερος λόγος είναι ότι όλο και περισσότερο το μαύρο μπαίνει μέσα στα σπίτια της Δύσης, άλλωστε black is the new white!!!!

Για να δούμε όμως παραδείγματα πρακτικής εφαρμογής:

εξωτερικη χρηση

Οι επενδύσεις από παλέτες είναι της μόδας αλλά αυτό θα τις απογειώσει. Το ξύλο αναλόγως πόσο θα εκτεθεί στην φωτιά και αναλόγως πόσο θα τριφτεί μετά μπορεί να δώσει από ένα απαλό έως ένα πολύ δραματικό αποτέλεσμα. τολμήστε να το χρησιμοποιήσετε σε ξύλινα μονοπάτια αλλά και σε φράχτες. 

 

εσωτερικος χωρος

 

Εδώ τα αντικείμενα που θα σας δείξω είναι statement pieces.  Ακραία, τολμηρά και μοναδικά μέσα από μια τεχνική που δεν επιτρέπει μαζική παραγωγή και ακόμα και αν αυτό μπορεί να γίνει μερικώς και πάλι δεν μπορεί να είναι ίδια.

Ξεκινάω συντηρητικά με ένα ρολόι τοίχου στο οποίο εγώ βλέπω και ένα ξύλο σερβιρίσματος και ένα τραπεζάκι με την προσθήκη ποδιών.

Παλιές σανίδες μεταμορφώνονται σε μια πανέμορφη τραπεζαρία.

επένδυση τοίχου με ράφια.

Minimal σκαμπό.

Ένας παλιός ξύλινος πολυέλαιος που μεταμορφώθηκε.

Μοντέρνος μπουφές.

Industrial παγκάκι

 

Για το τέλος σας κράτησα τις δημιουργίες του  yugoslav Galant.

Οι σειρά επίπλων του με το όνομα “Born mp Burn” ΄ήρθε για να σοκάρει με την χρήση της yakisugi πάνω σε αντίκες και βαριά Γαλλικά έπιπλα.

The Pier Glass of «Born 2b Burn» Collection

 

 

Με την βοήθεια ενός ξυλουργού οι μόνοι σας μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε κάτι μικρό με αυτήν την τεχνική ή κάτι μεγάλο άμα το λέει η καρδιά σας.

Ότι και να αποφασίσετε να είστε καλά και να είστε μοναδικοί.

 

 

Κράτα τοΚράτα το

Leave a comment



DecoLOGO
https://www.facebook.com/decomaniacs

Decomaniacs.com Copyright 2020 ©   Designed by MarketeersTeam