Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Θεσσαλονίκη

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης στον 5 όροφο οικοδομής του 1955.

Οι βασικές ανάγκες ήταν να επανασχεδιαστεί εσωτερικά έτσι ώστε τα 62 τ.μ. να φιλοξενούν 2 κρεβατοκάμαρες και 1 μπάνιο με έναν ενιαίο χώρο συγκέντρωσης της οικογένειας.

Το ύφος της διακόσμησης αποφασίστηκε να είναι ένας συνδυασμός ρετρό για το χρώμα και κλασικές νότες που ταιριάζουν με την ιστορικότητα της περιοχής.

Τα ψηλά ταβάνια διακοσμήθηκαν με γύψινα όπως και το άνοιγμα του σαλονιού με υπέρθυρο. Λιτές γραμμές στα έπιπλα και καθαρές επιφάνειες ολοκληρώνουν τον χώρο.

Άποψη καθιστικού.

 

Άποψη καθιστικού από την κουζίνα

Acapulco lounge chair

Αντικείμενα Design όπως η πολυθρόνα Acapulco επιλέχθηκαν λόγω του τολμηρού σχεδιασμού τους ώστε να γίνονται focal points. Στο σύνολο της κατοικίας κυριαρχεί το λευκό χρώμα στους τοίχους καθώς και οι νότες του μπλε και κίτρινου σε έπιπλα και αξεσουάρ.

Items

Φωτιστικά του Ιταλικού Οίκου Selleti συντροφεύουν αντικείμενα Ελλήνων σχεδιαστών όπως το μαξιλάρι του Σταύρου Φιλοσοφόπουλου.

Το πάντρεμα του Ελληνικού στοιχείου με το νεοκλασικό ενισχύεται με το βοηθητικό τραπεζάκι του χασάπη.

 

Χώρος τραπεζαρίας και κουζίνας

Για τις ανάγκες φωτισμού του χώρου φαγητού κατασκευάστηκε ελεύθερο φωτιστικό σώμα 5φωτο με industrial ύφος.

κουζίνα

Details

Details

Ο διάδρομος καθώς και ο χώρος κάτω και πίσω από την εστία υγραερίου ντύθηκε με τσιμεντοπλακάκι Ελληνικής κατασκευής με αντιγραφή των μοτίβων στα μέσα του 19ου αιώνα.

 

master bedroom

Έμφαση στην κρεβατοκάμαρα δόθηκε στον φυσικό φωτισμό και στις ελαφριές φόρμες για έναν χώρο που θα δείχνει μεγάλος και άνετος, φιλοξενώντας όμως και τους κύριους χώρους αποθήκευσης μιας και είναι το μοναδικό δωμάτιο με ιματιοθήκες.

Master Bedroom

Με ανατολικό προσανατολισμό το πρωινό φως διαχέεται αναζωογονητικά μέσα από τον υαλοπίνακα του μπαλκονιού.

2nd Bedroom

Το δεύτερο δωμάτιο που φιλοξενούσε την κουζίνα μετατράπηκε σε παιδικό δωμάτιο. Παστέλ χρώματα στα βοηθητικά έπιπλα ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με το υπόλοιπο σπίτι.

2nd bedroom

 

Bathroom

Στο μπάνιο του σπιτιού κυριαρχεί το τσιμέντο που φοντάρει τα ρετρό είδη υγιεινής. Το πλακάκι έχει κρατηθεί κοινό με το υπόλοιπο σπίτι.

Bathroom

 

Small Balcony

 

κάτοψη ακινήτου

ΣΤΟΙΧΕΙΆ ΈΡΓΟΥ

Τίτλος: Ανακαίνιση κατοικίας στην Θεσσαλονίκη

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Λάζος Στέργιος

Μηχανολογική Μελέτη: Κοντογιάννης Μάριος site

Κατασκευή: Vk energy Κόκκινος Βάιος

Έτος μελέτης 2015

Φωτογραφία: Kim Powell for airbnb