ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΕΙΔΟΣ: Kομμωτήριο ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Γρεβενά ΕΤΟΣ: 2020 ΕΜΒΑΔΟΝ: 63μ2

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το κομμωτήριο εκτείνεται σε δύο επίπεδα με το δεύτερο να καλύπτει το μισό του ισογείου. Προβληματισμός στον σχεδιασμό ήταν η άνοδος στον επάνω όροφο δημιουργώντας μια σκάλα μήκους 5 μέτρων χωρίς να επηρεάζει το πλάτος του ακινήτου που είναι μόλις 3 μέτρα. Έτσι αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα πατάρι στα 3/4 της ανόδου στο κέντρο του χώρου με στροφή της κατασκευής. Στην είσοδο φιλοξενείται το σαλόνι και η αναμονή, ενώ στο μέσο του χώρου είναι οι καρέκλες φορμαρίσματος, ενώ στο βάθος και μερικώς καλυμμένη οπτικά από την είσοδο τοποθετήθηκαν οι λουτήρες. Στο βάθος του ισογείου δημιουργήθηκαν 2 επιπλέον χώροι ένας για αποθήκη και ο άλλος για τουαλέτα. Στον επάνω χώρο φιλοξενείται το δεύτερο μπάνιο και ένας χώρος για μελλοντική χρήση.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Σχεδιαστικά η έμπνευση μας βρίσκεται σε μια εικόνα αναφοράς του Hair Salon της BALMAIN. Μιας και η ιδιοκτήτρια είναι αντιπρόσωπος της εταιρείας ήθελε ο χώρος εργασίας της να κινηθεί σχεδιαστικά στο ύφος του Οίκου. Αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί το χρυσό, το γυαλιστερό μάρμαρο Carrara και οι υφασμάτινες ταπετσαρίες μαζί με γύψινα διακοσμητικά για να κερδίσουμε μια διαχρονική νεοκλασική αίσθηση. Το κυρίαρχο χρώμα είναι το αμύγδαλο σε όλους τους τοίχους και η καρυδιά στις ξύλινες επιφάνειες.

4dad7fd70e7a2e46cbcae05f3edc26b5

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ - ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

ΚΑΤΟΨΗ - ΤΟΜΕΣ

Κάτοψη alkisti-finalΚάτοψη alkisti-final stairalkisti flat section-Model

ΠΕΡΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Από τις σχετικές διατάξεις προβλέπεται ότι η προστασία των αρχιτεκτονικών έργων με τη νομοθεσία της πνευματικής ιδιοκτησίας έχει ως συνέπεια την αναγνώριση στον αρχιτέκτονα α) του δικαιώματος της εκμετάλλευσης του έργου (περιουσιακό δικαίωμα) β) του δικαιώματος της προστασίας του προσωπικού τους δεσμού προς αυτό (ηθικό δικαίωμα), όπως θεσπίζονται νομοθετικά στα άρθρα 3 και 4 του Ν. 2121/93, και τις αντίστοιχες εξουσίες όπως ο νόμος προσδίδει. Σύμφωνα με την παρ. 3 του αρθρ. 4 του Ν. 2121/93 το ηθικό δικαίωμα είναι ανεξάρτητο από το περιουσιακό δικαίωμα και παραμένει στο δημιουργό ακόμα και μετά τη μεταβίβαση του περιουσιακού δικαιώματος. Κατά δε το άρθρο 12 του ίδιου νόμου, το ηθικό δικαίωμα είναι αμεταβίβαστο. Το ηθικό δικαίωμα (άρθρ. 4 Ν. 2121/93), πέρα των λοιπών εξουσιών, δίνει στο δημιουργό την εξουσία της απαγόρευσης κάθε παραμόρφωσης, περικοπής ή άλλης τροποποίησης του έργου του, καθώς και κάθε προσβολής του δημιουργού οφειλόμενης στις συνθήκες παρουσίασης του έργου στο κοινό. (περ. γ).