Ανακαίνιση διαμερίσματος στα Γρεβενά.

Μας ανατέθηκε η ανακαίνιση ενός οροφοδιαμερίσματος στην πόλη των Γρεβενών με γνώμονα την επαφή του εσωτερικού με την απρόσκοπτη θέα προς το άλσος της πόλης. Τα προβλήματα στην χωροταξία που έπρεπε να λυθούν ήταν η μη ορθή θέση του τζακιού αλλά και των ηλεκτρολογικών γραμμών για το σημείο της τηλεόρασης. Σχεδιαστικά κινηθήκαμε σε ουδέτερους τόνους με μεγάλη χρήση της καρυδιάς και του ξανθού μασίφ ξύλου σε όλα τα πατώματα.

ΚΆΤΟΨΗ

κάτοψη

ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ

Από την ψηφιακή αναπαράσταση αποφασίστηκε το έντονο χρώμα στο εφηβικό δωμάτιο, αλλά και ότι το έπιπλο εισόδου θα είναι ιδιαίτερο για να προδιαθέτει για το σύνολο του σπιτιού.

Φωτογραφίες

σαλόνισαλόνισαλόνιτραπεζαρίατραπεζαρίαέπιπλο εισόδου

Τα έπιπλα είναι Ιταλικού σχεδιασμού σε γήινα χρώματα εκτός από την πολυθρόνα που επιλέχθηκε ένα έντονο κίτρινο. Τα αφηρημένα έργα τέχνης πλαισιώνουν την μασίφ τραπεζαρία από καρυδιά και ο τοίχος επενδύθηκε με πιάτα της Fornasetti.

κουζίνακουζίνα

Στην κουζίνα το gloss ξύλο προσφέρει ζεστασιά και η κεραμική επένδυση της εταιρίας Flobali προσφέρει ένταση στον χώρο.

εφηβικό δωμάτιο
εφηβικό δωμάτιο
DSC_0113
μπουντουάρ

Στην κύρια κρεβατοκάμαρα δημιουργήθηκε walking closet με ανοικτού τύπου ντουλάπα. Για τον συγκεκριμένο χώρο κατασκευάστηκε κατά παραγγελία ένα ταμπουρέ από βελούδο σε βαθύ μπλε χρώμα

μπάνιο
DSC_0073

Στο μπάνιο των ξένων χρησιμοποιήθηκε φυσική πέτρα τραβερτίνη ενώ οι βρύσες είναι του Ιταλικού Οίκου Bugnatese.

μπάνιο
μπάνιο

Το ένα μπάνιο φιλοξενείτε μέσα στον χώρο της κύριας κρεβατοκάμαρας και επενδύθηκε με προϊόντα της εταιρίας Flobali.

Από τις σχετικές διατάξεις προβλέπεται ότι η προστασία των αρχιτεκτονικών έργων με τη νομοθεσία της πνευματικής ιδιοκτησίας έχει ως συνέπεια την αναγνώριση στον αρχιτέκτονα α) του δικαιώματος της εκμετάλλευσης του έργου (περιουσιακό δικαίωμα) β) του δικαιώματος της προστασίας του προσωπικού τους δεσμού προς αυτό (ηθικό δικαίωμα), όπως θεσπίζονται νομοθετικά στα άρθρα 3 και 4 του Ν. 2121/93, και τις αντίστοιχες εξουσίες όπως ο νόμος προσδίδει. Σύμφωνα με την παρ. 3 του αρθρ. 4 του Ν. 2121/93 το ηθικό δικαίωμα είναι ανεξάρτητο από το περιουσιακό δικαίωμα και παραμένει στο δημιουργό ακόμα και μετά τη μεταβίβαση του περιουσιακού δικαιώματος. Κατά δε το άρθρο 12 του ίδιου νόμου, το ηθικό δικαίωμα είναι αμεταβίβαστο. Το ηθικό δικαίωμα (άρθρ. 4 Ν. 2121/93), πέρα των λοιπών εξουσιών, δίνει στο δημιουργό την εξουσία της απαγόρευσης κάθε παραμόρφωσης, περικοπής ή άλλης τροποποίησης του έργου του, καθώς και κάθε προσβολής του δημιουργού οφειλόμενης στις συνθήκες παρουσίασης του έργου στο κοινό. (περ. γ).