Μεταμόρφωσε την αδιάφορη τουαλέτα της κρεβατοκάμαρας σε γραφείο εύκολα και οικονομικά.

Επιτέλους μετά από μεγάλη αποχή καταφέρω να σας γράψω κάτι. Από την μια οι οικογενειακές διακοπές και από την άλλη η πολυαναμενόμενη μετακόμιση μου με άφησαν αρκετό καιρό μακριά από τον υπολογιστή, μιας και το παλιό μου γραφείο τελούσε χρέη βάσης νεροχύτη αφού δεν είχαμε κάποιο έπιπλο για αυτόν τον σκοπό.

Αλλά πλέον και γραφείο έχω που είναι  από τα χεράκια μου , αλλά  είναι και super σε εμφάνιση και δεν αγόρασα κάποιο πανάκριβο έπιπλο, παρά μεταμόρφωσα ένα  βαρετό επίπλο που ήδη είχα. Η όλη επιχείρηση ήταν εύκολη με τα προϊόντα  της Annie Sloan . Τα chalk paint όπως λέγονται μπορούν να βάψουν σχεδόν τα πάντα χωρίς αστάρι ή τρίψιμο.

Το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο με  ένα χρώμα πλούσιο και με βάθος, με παλαιωμένη όψη που βρίσκεις δύσκολα.

Εμένα με βοήθησε ο αντιπρόσωπος των Ιωαννίνων από το κατάστημα Arch of colors και συγκεκριμένα η Χαρά που είναι και η χαρά της ζωής γενικά μιας και ο Γιώργος ο αδερφός της έλειπε στην Αγγλία για σεμινάριο με την Annie.

Η απόφαση της απόχρωσης είχε παρθεί εύκολα μετά από παραδείγματα αποτελεσμάτων στο internet, αλλά και από έναν οκτάφωτο πρασινομπλε  πολυέλαιο που θα υπήρχε στον χώρο, ένα από τα πολλά ωραία πράγματα που κράτησα από την γιαγιά μου, όπου συντηρήθηκε και βρήκε την θέση του στην οροφή.

Aubusson Blue  το χρώμα και για την πατίνα σκούρο κερί. Απαραίτητο είναι και το διάφανο κερί που είναι αυτό που “κλειδώνει” το χρώμα.

thumb_IMG_2202_1024

Annie Sloan chalk paint

Η παραγγελία έγινε και τώρα το μόνο που έλειπε ήταν να βρω ένα απόγευμα για να δημιουργήσω.

Λοιπόν θα σας συστήσω την “τουαλέτα” κρεβατοκάμαρας.

Τουαλέτα κρεβατοκάμαρας πριν το βάψιμο.

Τουαλέτα κρεβατοκάμαρας πριν το βάψιμο.

Τουαλέτα κρεβατοκάμαρας πριν το βάψιμο.

Τουαλέτα κρεβατοκάμαρας πριν το βάψιμο.

Το συγκεκριμένο έπιπλο είναι από τα γνωστά κομμάτια από τα σετ κρεβατοκάμαρας που πωλούνται ευρέος σε όλα τα καταστήματα επίπλων. Στριμωγμένη σε έναν τοίχο μιας και υποχρεωτικά αγοράστηκε μαζί με το κρεβάτι ήταν ένας άχαρος καφέ όγκος για πολλά χρόνια.

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

sanding

sanding

thumb_IMG_2207_1024

Μην φανταστείς ότι έφαγα τα νιάτα μου στο τρίψιμο. Περισσότερο με ξεσκόνισμα έμοιαζε αφού το πέρασα το πολύ δυο φορές πολύ ελαφρά.

1ο χέρι μπογιά

1ο χέρι μπογιά

Με τον υπολογιστή να παίζει μουσική του Ελληνικού κινηματογράφου και σε πολύ λίγο χρόνο αφού το χρώμα είναι παχύ και έχει μεγάλη καλυπτικότητα,τελείωσε το πρώτο χέρι και ήδη άρχισα να βλέπω το όραμα μου ολοκληρωμένο. Το δεύτερο χέρι δεν άργησε να περαστεί αφού δεν χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα το χρώμα να στεγνώσει.

Θυμήθηκα την συμβουλή της Χαράς να περνάω το χρώμα με διάφορες κατευθύνσεις για να αποκτήσει περισσότερο χαρακτήρα το αποτέλεσμα.

τρίψιμο και παλαίωση

τρίψιμο και παλαίωση

thumb_IMG_2218_1024

Επειδή είμαι και ανυπόμονος πέρασα αμέσως μετά στο παλαίωμα, δηλαδή να ξύσω την μπογιά και να φαίνεται ότι έχει φθαρεί στα σημεία που προεξέχουν περισσότερο, όπως θα πάθαινε φυσικά μετά από χρόνια χρήσης.

Μεγάλο άγχος είχα σε αυτό το σημείο για το πόσο να ξύσω και πόσο να αφήσω, αλλά τελικά βρίσκεις μόνος σου τί σου αρέσει και σταματάς όταν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα. H Annie συστήνει το ξύσιμο να γίνεται μετά το κέρωμα για να μην αφήνει πολύ σκόνη, αλλά επειδή δεν το είχα δοκιμάσει ξανά είπα να λερωθώ λίγο παραπάνω και να το κάνω πρώτο, έτσι ώστε να ελέγχω και το πόσο έξυσα καλύτερα.

thumb_IMG_2220_1024

Wax on – Wax of!!!!!!!!

thumb_IMG_2221_1024thumb_IMG_2219_1024

Το μεγάλο βήμα.

Η ώρα για τα κεριά είχε έρθει.

Το διάφανο είναι υποχρεωτικό για έπιπλα εσωτερικού χώρου και το σκούρο δίνει χαρακτήρα. Έτσι διάλεξα τον χαρακτήρα και χρησιμοποίησα και τα δυο.

Πρώτα ένα χέρι διάφανο και στα σημεία που θέλεις να τονίσεις βάζεις το σκούρο. Το αφήνεις για λίγο και σκουπίζεις με ένα μαλακό πανί.

Tip.

Αν κάπου σου βγει πολύ μαύρο, περνάς από πάνω διάφανο ξανά και ξανασκουπίζεις.

Καλό είναι να κάνεις μικρά τμήματα κάθε φορά για να ελέγχεις καλύτερα το αποτέλεσμα.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες

thumb_IMG_2225_1024thumb_IMG_2222_1024

Δυστυχώς δεν πήρα την φωτογραφική και το αποτέλεσμα δεν φαίνεται τόσο καλά.

Το μαύρο κερί πραγματικά απογείωνε κάθε χτύπημα και κάθε ξέβαμα που είχα κάνει στην επιφάνεια του χρώματος και το διάφανο κερί ρουφούσε στο χρώμα και το ζωντάνευε.

thumb_IMG_2228_1024

κάπου εδώ νυχτώνει

Το πόσο διασκέδασα με αυτό το project δεν λέγετε και δεν κατάλαβα ότι πήγε δέκα. Τελικά μου χρειάστηκαν 4 ώρες, που δεν της θεωρώ πολλές, αφού πρώτη φορά χρησιμοποιούσα τα Chalk Paint της Annie Sloan. Τώρα έπρεπε να περιμένω 24 ώρες για να ¨πιει” το χρώμα το κερί και να αποκτήσει την χαρακτηριστική υφή αυτών των χρωμάτων.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Έτοιμο να με υποδεχτεί !!!!!!!

Με την κάμερα στο χέρι βγάζω την πρώτη φωτογραφία και το χρώμα γεμίζει την οθόνη μου!!!!!

το αποτέλεσμα.

το αποτέλεσμα.

IMG_0596IMG_0599IMG_0598IMG_0597IMG_0601

ολοκληρωμένο

ολοκληρωμένο

Δεν μπορούσα να περιμένω άλλο, οπότε και το τοποθέτησα στην τελική του θέση χωρίς βέβαια να έχω βάλει ακόμα χαλιά και κουρτίνες καθώς και μικροαντικείμενα. Ήθελα να κάτσω και να γράψω το πρώτο άρθρο από εκεί.

Relaxation...

Relaxation…

Μπορεί ακόμα τα πράγματα να μην έχουν μαζευτεί ακόμα και να περνάω από κούτες και σακούλες, αλλά η μικρή μου γωνίτσα είναι σχεδόν έτοιμη.

Θα ευχαριστήσω ξανά την Χαρά τον Γιώργο και το Arch of colors   και τους υπόσχομαι ότι σίγουρα θα παρακολουθήσω κάποιο από τα τρίωρα σεμινάρια τους, γιατί ξέρω ότι θα μάθω πολλά, όπως και εσείς. Μπορείτε να πάρετε ένα τηλέφωνο να κλείσετε θέση και με το μικρό σας επιπλάκι στο αυτοκίνητο να πάτε στα Ιωάννινα. Και θα διασκεδάσετε και θα μάθετε και θα πάρετε και το επιπλάκι σας έτοιμο!

Leave a comment



DecoLOGO
https://www.facebook.com/decomaniacs

Decomaniacs.com Copyright 2020 ©   Designed by MarketeersTeam